Tesla Model 3 Vs. Nissan Leaf - welke batterij is efficiënter? (Video)

Als het gaat om elektrische voertuigen, zijn batterijcapaciteit en prestaties de belangrijkste parameters. Hoe beter de batterij, hoe kleiner de bereikangst. Laten we kijken wie hoger scoort tussen Tesla Model 3 Vs. Nissan Leaf over batterijprestaties.

Nissan Leaf is de enige 2e generatie auto, die is verbeterd door alle lessen van zijn voorganger Leaf (2009). Geen twijfel waarom het een van de meest verkochte elektrische auto's is! Aan de andere kant is het succes van Tesla model 3 fenomenaal over de hele wereld; het is niet nodig om meer te zeggen! 

Maar hoe vergelijk ik de prestaties van de Tesla model 3s-batterij met de Nissan Leaf? Beiden hebben een andere maat (bereik) batterij, ander chassis; .. totaalgewicht, grootte en vermogen zijn totaal verschillend. Is het zelfs mogelijk om een ​​realistische vergelijking te maken op de batterij?

Ja, deze jongens van thrift-3 hebben een plan bedacht! Bekijk dit, geweldige onderhoudende video.Hoe Tesla Model 3 en Nissan Leaf werden getest?

➤ Voor de start moesten beide auto's exact 236 miles rijden. (dat is dat beide elektrische auto's hetzelfde bereik op hun dashboards vertoonden)
➤ Beide auto's werden op dezelfde weg gereden naar Loveland Pass, op een hoogte van 11.999 voet en kwamen helemaal naar beneden.
➤ Na aankomst op hun begin- / startlocatie werden de metingen van het dashboardbereik van zowel de Tesla Model 3 als de Nissan Leaf + vergeleken.

Ik weet dat deze test niet ideaal is; dat het heel verschillende auto's zijn; Nissan Leaf is voorwielaandrijving en het gebruikte Tesla-model 3 was een vierwielaandrijving; de totale batterijcapaciteit van Tesla model 3 is veel groter dan het blad (betekent dat het gebruik van de SoC-reeks anders is). Maar toch voor een gewone EV-bestuurder die niet veel nadenkt over dit technologische verschil, die gewoon geeft om welke auto de meeste kilometers aflegt, is deze test een goede indicatie.


Oordeel | Welke was het beste: Tesla Model 3 en Nissan Leaf?

Je had deze niet verwacht; bij terugkomst vertoonden de dashboards van beide auto's exact hetzelfde bereik (83 mijl)!
Gezien het feit dat de dubbele motoren, zwaardere voertuigen en veel meer prestaties (pick-up), heeft Tesla Model 3 zeker een betere batterijefficiëntie en regeneratief beheer in vergelijking met Nissan Leaf.

No comments

Powered by Blogger.