Zijn elektrische voertuigen veilig in geval van een botsing en brand?

elektrisch voertuig-veiligheid-in-crash-fire-rescue-card

De markt verandert snel van traditionele benzinemotoren naar elektrische auto's. Maar gaan we naar iets dat veiliger is dan we gewend zijn? Deze twijfel is heel natuurlijk voor een gewone voertuigbestuurder; maar jammer is dat het vaak wordt 'gevoed' door vele onredelijke geruchten.

Dit artikel kan helpen om die 'geruchten' te scheiden van de feiten. Bovendien kan het ook kort uitleggen  ➤ Wat gebeurt er wanneer een elektrische auto crasht? ➤ Hoe reageren de interne circuits en batterijen bij een ongeval? ➤ Hoe groot is het risico op brand in elektrische voertuigen? ➤ Hoe vat een elektrisch voertuig vlam?

Bovenal 
 ➤  als chauffeur wat moet je doen om brand ongeval te voorkomen? ➤  Hoe moeten brandweer en reddingsdiensten veilig omgaan met noodsituaties? - met links naar officiële gidsen van de EV-fabrikanten.


Veiligheid van elektrische auto's tijdens ongeval:

Elektrische voertuigen hebben het natuurlijke vermogen om hoge veiligheidsnormen te bereiken - simpelweg vanwege hun elektromechanische structuur.

➤ De elektromotoren zijn veel kleiner dan een verbrandingsmotor en bevinden zich direct op de as. Ook zorgen de zware batterijen die onder de carrosserie van het voertuig zijn geplaatst, voor een optimaal zwaartepunt en dus een zeer goede wegligging. (controleer 2:34 in de onderstaande video)

➤ Elektrische voertuigen op batterijen zoals Tesla die geen motor aan de voorkant hebben, bieden een aanzienlijk grotere lege ruimte die de schok van een frontale botsing spaart.

➤ Andere passieve beveiligingssystemen (zoals airbags, stoelgeometrie en beveiligingssystemen ... enz.) kunnen ook goed worden gepositioneerd om een ​​hogere beschermingsscore voor inzittenden te garanderen.

➤ Ter vergelijking: het is eenvoudiger om " actieve beveiligingssystemen " te implementeren , zoals automatische noodremsystemen (AEB) en rijstrookondersteuningssystemen voor superieure botsingspreventie.

Onderstaande video kan de structurele voordelen van elektrische voertuigen die helpen bij een veilig ongeval in verschillende scenario's duidelijk verklaren.(!) Voor degenen die misschien denken dat alleen dure elektrische voertuigen zoals Tesla dat hoge veiligheidsniveau kunnen garanderen, de veiligheidstests kunnen doorstaan ​​die zijn uitgevoerd op een van de kleinste en goedkoopste elektrische voertuigen - Volkswagen e-Up !, in vergelijking met zijn directe peer VW Up! (Benzine) , door ADAC - gerenommeerde autovereniging in Duitsland.

De gecreëerde crashstructuren zijn identiek in zowel de voertuigen en de resultaten na de botsing laten duidelijk zien dat de Volkswagen e-Up zelfs met zijn extra gewicht van de batterijen geen verlies van veiligheid heeft . De voertuigstructuur heeft geen hogere vervormingswaarden en de belastingswaarden voor de passagiers zijn identiek aan die van de benzine-aangedreven! variant. Dede veiligheid van het hoogspanningssysteem en de voertuigaccu's was te allen tijde gegarandeerd.


Veiligheid van elektrische auto's met betrekking tot brand:

Critici benadrukken vaak de Li-Ion-batterijen van elektrische voertuigen als een belangrijke bron van risico. Het is waar dat de vloeibare elektrolyten in de Li-Ion-batterijen oververhit kunnen raken door langdurige blootstelling aan verkeerde omstandigheden; of door veroudering. Er is ook een kans op kortsluiting tussen de batterijcellen . Beide scenario's (oververhitting en kortsluiting) kunnen vlam vatten.

Batterijbeheersystemen (BMS) in de elektrische voertuigen bewaken en reguleren continu alle mogelijke oorzaken van brand. In geval van een probleem dat brand kan veroorzaken, schakelt dit BMS de batterijvoeding van de hoogspanningsonderdelen en kabels van de auto volledig uit.

Zelfs in het zeldzame geval van brand, accu's van elektrische voertuigenvlam in een veel langzamer tempo dan een brand die wordt gevoed door benzine.

Passagierscompartiment in de EV is geïsoleerd van het hoogspanningsgedeelte van de accu door een meerlagige firewall. Tesla-batterijen zijn bijvoorbeeld volledig geïsoleerd met een titanium behuizing aan de onderzijde en een actief koelsysteem . Er is dus minder kans op dodelijk letsel of verlies; in vergelijking met de licht ontvlambare benzine vormen Li-Ion-batterijen in elektrische voertuigen minder risico.


Hoe brand in elektrische voertuigen te voorkomen?

Hoewel het ontwerp en de fabricage van elektrische voertuigen uiterst voorzichtig zijn om incidenten te voorkomen, en elk voertuig aan strenge veiligheidseisen voldoet voordat hij in de showroom aankomt, moet de EV-bestuurder uiteindelijk voor een paar items zorgen.

1. Elektrische voertuigen hebben minder nodig, maar periodiek onderhoud: in vergelijking met een benzineauto hebben de elektrische voertuigen veel minder bewegende delen en vereisen dus zeer weinig onderhoud. De batterij, de elektromotor en de bijbehorende elektronische componenten vereisen echter periodiek onderhoud, zoals voorgesteld door de EV-fabrikanten.

2. Gebruik alleen gekwalificeerde (CE / FCC of gelijkwaardige) laadstations geïnstalleerd door gekwalificeerde elektriciens:In geval van thuisladen moeten de stations worden geïnstalleerd met de nodige beveiligingsschakelaars (RCCB); en in geval van semi / - openbare stations zijn de laadpuntbeheerders verplicht om periodiek verschillende foutcondities van de infrastructuur te controleren.

3. Neem de veiligheidshandleiding door en bewaar deze altijd op een bereikbare locatie voor de reddingswerkers: de mechanische constructie en de batterijindeling van elk voertuig is anders, dus de fabrikanten geven de reddingsteams altijd duidelijke instructies over wat te doen, hoe te demonteren , welke hulpmiddelen te gebruiken in geval van nood.

elektrisch voertuig-veiligheid-in-crash-fire-rescue-card
PC: ADAC - Algemene Duitse Automobielclub

Onderstaande links brengen u naar de pagina met veiligheidsinstructies van enkele populaire EV-modellen / makers. Nu bieden alle fabrikanten de gestandaardiseerde noodkaarten om te downloaden. Als u "Reddingskaart / handleiding" zoekt, vindt u de officiële instructies van bijna elke EV op de markt.

➤ Tesla Model S, X en Model 3: links hier
➤ Audi e-tron: link naar reddingskaart hier
➤ Nissan: Rescue-datasheets
➤ Jaguar: Rescue-datasheets
➤ Honda: Rescue-datasheets
➤ Hyundai: reddingsgegevensbladen
➤ Toyota: Rescue-datasheets
➤ VW: reddingsinformatiebladen (onder "Aanvullende informatie voor hulpdiensten")

Dat gezegd hebbende, geen enkel preventiemechanisme is 100% veilig. Wat te doen bij een ongelukkige brand? U kunt dit follow-up bericht lezen: Hoe blus elektrische voertuigen blussen (video) ., Waarin de stap-voor-stap procedures worden uitgelegd die door de professionele brandweerlieden over de hele wereld worden gevolgd.

No comments

Powered by Blogger.