Hoe elektrische auto brand te blussen? | Stapsgewijze videogids

Het risico op brand bij elektrische voertuigen is relatief laag; Batterijbeheersystemen (BMS) in de elektrische voertuigen bewaken en reguleren continu alle mogelijke oorzaken van brand. In geval van een probleem dat brand kan veroorzaken, schakelt dit BMS de batterijvoeding van de hoogspanningsonderdelen en kabels van de auto volledig uit.

Als een voorlezing, wilt u misschien dit artikel lezen: zijn elektrische voertuigen veilig in geval van een botsing en brand? , wat kort uitlegt, hoe reageren de interne circuits en batterijen van een EV in het geval van een ongeval? Hoe groot is het risico op brand in elektrische voertuigen? Wat moet u als bestuurder doen om brandongevallen te voorkomen? - met links naar officiële gidsen van de EV-fabrikanten.

Preventie apart, alleen in het geval dat brand op Li-ion-batterijen vat, kan het uitstellen een hele uitdaging zijn. Vuur op Li-Ion-batterijen is gevaarlijk en mag ALLEEN worden geprobeerd door professionele brandweerlieden.

Hieronder staan ​​de gebruikelijke stappen die door de gespecialiseerde brandweerlieden over de hele wereld worden gevolgd. Brock Archer - voormalig assistent-brandweercommandant van Hopland en de instructeur voor brandtraining in Californië verklaart de stappen via deze video.



Stap 1. Identificatie van het voertuig

Verschillende elektrische voertuigen, met name de plug-in hybrides die een benzinetank naast Li-ion-batterijen bevatten, vereisen verschillende blusmethoden. In de meeste gevallen kan het reddingsteam gemakkelijk het type voertuig identificeren, maar dit is de allereerste belangrijke stap.

Stap # 2: Zoek de batterij van de elektrische auto

In de meeste gevallen is de batterij de belangrijkste bron van vuur, dus het is belangrijk om de exacte locatie van de batterij te vinden en water rechtstreeks op de batterij aan te brengen om deze effectief te koelen.

Stap # 3: Koel de batterij-hotspots

Brandweerlieden gebruiken warmtebeeldcamera's om de temperaturen in verschillende delen van de batterij te inspecteren; en ontdek de meest verwarmde gebieden ("hotspots" genoemd). Vervolgens wijzen ze op de waterstroom direct op alle hotspots om ze af te koelen.

Hoe de hitte en het vuur zich door een batterij verspreiden, varieert enorm. Architectuur van het batterijpakket, hoe de fabrikant de batterijcellen bij elkaar heeft gerangschikt, de leeftijd van de batterij, hoe de batterij in brand vloog en vele andere factoren bepalen de temperatuur en de verspreiding van het vuur. Afhankelijk van de ernst, kan er behoefte zijn aan water van 500 en 30.000 liter water.

Een lange ononderbroken stroom water die op de behuizing van de batterij wordt aangebracht, is de meest effectieve manier om de temperatuur in de batterij te verlagen en de thermische vlucht te beperken. Zodra de batterij volledig is afgekoeld, is het vuur gedoofd.

Stap # 4: Monitor accutemperatuur & rook gedurende min. van de volgende 45 minuten

Zodra het vuur visueel is verdwenen en rook ook is uitgeblust, gebruiken de brandweerlieden de warmtebeeldcamera opnieuw om de temperatuur van het batterijpakket gedurende 45 minuten continu te controleren, totdat ze er zeker van zijn dat het vuur uit is.

De operatie gaat door totdat het voertuig na de test op geen enkel moment opnieuw heeft gereageerd. Zodra de accutemperatuur is verlaagd tot ongeveer de buitentemperatuur en die temperatuur is gehandhaafd zonder opnieuw water toe te dienen gedurende 45 minuten, is de brandweerploeg klaar om het voertuig vrij te geven aan hulpverleners, inclusief wetshandhavingsinstanties.

De brandweerlieden helpen ook om tweede hulpverleners te informeren over de juiste opslag en transport van het voertuig. Het voertuig moet op 50 meter afstand van blootstellingen worden gehouden, waar het ook wordt opgeslagen, omdat er altijd een kans is op herontbranding dagen of uren na het incident.

Ik hoop dat deze video helpt om te begrijpen wat je kunt verwachten bij een brand in een elektrisch voertuig. Het is inderdaad een uitdaging om de EV-batterijen uit te schakelen, maar het is niet onmogelijk, zoals veel mediaberichten en er is een goed gestructureerd proces en er zijn opgeleide professionals over de hele wereld.

No comments

Powered by Blogger.