Forenklet guide til Eichrecht samsvar I Tysk kalibreringslov for lading av elektriske kjøretøyer

Brukes til bensinstasjoner med gjennomsiktig og forståelig visning av: mengden pumpet drivstoff, pris per liter og total forbruk i hver drivstofføkt, er det naturlig at en vanlig EV-sjåfør forventer samme nivå av gjennomsiktighet mens han lader sin elektrisk kjøretøy også.

Imidlertid var ikke eksisterende ladestasjonshardware, programvaresystemer og forskrifter rundt forberedt på en så detaljert gjennomsiktig fakturering per hver lading. Takk til Tyskland, som tok ledelsen for å få frem åpenheten via Eichrecht måle- og kalibreringslov, som en endring i måle- og verifikasjonsloven (Mess und Eichgesetz / MessEG) og måle- og verifiseringsordningen (Mess- og Eichverordnung / MessEV).


Eichrecht - et øyeblikk:

➤ Rene tidstariffer (fakturering per minutt) og faste avgift per ladeprosess (per sesjonsfakturering) er ikke lenger tillatt: Ladepunktoperatører har mandat til å fakturere kundene sine bare for KWh-strømmen som forbrukes under en lading.

➤ Fullt regulert kalibrering og end-to-end datasikkerhet for ladedata : Dette betyr at ladestasjonene vil ha de fullt kalibrerte KWh måleinstrumentene og bør sikre brukeren en pålitelig og pålitelig transaksjon, i tråd med kravene som er stilt i tysk lov .

 Kort sagt, den tyske Eichrecht vil at ladestolene / -stasjonene skal se ut som kollegene - bensinstasjoner, hvor du bare betaler for det du bruker (per liter drivstoff) og hvor du i sanntid kan se hva du har forbrukt per drivstoff økt. 


Hvordan fungerer Eichrecht - Mess und Eichgesetz?

Eichrecht-kalibreringsloven krever at KWh-måleren som brukes til fakturering, må periodisk kalibreres og være synlig for kunden (EV-driveren).

Kunden må også kunne bekrefte den samme KWh-lesingen på en tredjeparts web / app / IT-grensesnitt (for eksempel: Transperanz-programvare av SAFE Initiative) som er i samsvar med Eichrecht-lovverket - ved å bruke QR-koden som er tilgjengelig på ladestasjonen . Dette sikrer at EV-sjåføren pålitelig kan sjekke hvor mye strøm han / hun forbrukte på hvilket tidspunkt og pris.

Uten å gå inn i detaljene nedenfor, skal diagrammet nedenfor gi et forenklet syn på hva Eichrecht betyr for en vanlig EV-driver og hvordan gjennomsiktigheten til dataene er sikret.

Eichrecht_flow-diagram

Når ladeaksjonen er fullført, genererer stasjonen ladedata for den aktuelle kunden som er signert og kryptert til ladepunktoperatøren (CPO) sin IT back end. Basert på disse sikrede signerte data oppretter e-Mobility-leverandøren (EMP) faktura for kunden.


Hva betyr Eichrecht for hjemladning

Hjemlading kan være et av scenariene nedenfor:

1. Personbil - lading ved personlig ladestasjon - koblet til enkeltmonteringsskap:

Hvis du lader din egen EV ved hjelp av din personlige veggboks, som er koblet til din egen husholdningsmåler, trenger du ikke Eichrecht-tilpasset ladestasjon. Stasjonen trenger ikke å ha en MID-sertifisert måler også. I dette tilfellet vil EV-ladestasjonen bli betraktet som et annet hjemmelektrisk apparat (som kokeplate, stekeovn, varmeovn ... osv.).


2. Bedriftsbil - lading ved personlig ladestasjon - koblet til enkeltmonteringsskap:

Hvis du belaster ditt firma leide EV på din hjemmemurboks, er det tilstrekkelig å kjøpe en ladestasjon som har en MID-sertifisert måler - for å få godtgjort godtgjørelsene hos arbeidsgiveren din.

Imidlertid, hvis det er mer enn en elbil som lader ved veggen din (til og med), for eksempel hvis dine pårørende eller bekjente også lader på denne ladestasjonen når de besøker, kommer det an på hvilke bevis arbeidsgiveren kan stille deg. Så du må alltid sjekke med arbeidsgivers vilkår for refusjon.


Hva betyr Eichrecht for selskapets / arbeidsplassavgiftene

Bedrift / arbeidsplassavgift kan være et av scenariene nedenfor:

1. Ansattes avgift på virksomhetsstedet

Hvis en arbeidsgiver gir gratis infrastruktur til sin ansatt, trenger ikke ladestasjonene på kontoret å være Eichrecht-kompatible. Dette er annerledes hvis arbeidstakeren må betale for å lade elbilen sin på kontorparkeringsplass. Deretter må arbeidsgiveren installere ladestasjoner som må oppfylle kravene i Eichrecht kalibreringslov. 
 

2. Besøkendes lading på firmaets beliggenhet

Hvis en ekstern kunde eller besøkende betaler på kontoret for et gebyr, må disse ladestasjonene være Eichrecht-kompatible. I dette tilfellet vil disse stasjonene bli betraktet som en "offentlig" stasjon, noe som betyr at det også er nødvendig å oppfylle alle kravene til en offentlig stasjon, som prisinformasjonsforskriften også må overholdes!

3. Bassengkjøretøy koster firmaets sted

Lading av bassengkjøretøy er stort sett gratis, siden de ikke er knyttet til noen bruker og er vanskelig å fakturere / behandle refusjoner. Men i tilfelle blir en bruker tildelt og må faktureres, da er regelverket helt internt, opp til selskapets skatteinnleveringssystem for å bestemme hva slags bevis de måtte ønske å fremlegge for skattemyndighetene.


Hva betyr Eichrecht for offentlig / semi-offentlig avgift

Offentlige EV-ladeinfrastrukturer (eksempel: kommunegateoppladning) og semi-offentlige ladestasjoner (eksempel: installert på supermarkeder, kjøpesentre og lignende steder) hvor ladingen blir fakturert, må oppfylle alle kravene fra Eichrecht - Mess und Eichgesetz.



Underliggende designprinsipper for Eichrecht konformitet

Nedenfor er designprinsippene til Mess und Eichgesetz, som ble utviklet for å gi prisgjennomsiktighet og kundebeskyttelse.

1. Konfidensialitet:  Målens verdi (KWh) må måles riktig med en (periodisk) kalibrert måleenhet i henhold til forskriften. Dette er noe som kan sammenlignes med hver bensinstasjon som regelmessig inspiseres av statens kalibreringsmyndighet.

2. Integritet: Innholdet i en ekstern overført melding (ladningsforbruksdata) med målte verdier kan ikke forfalskes uoppdaget. Dette betyr at end-to-end-kommunikasjonen fra ladestasjonen til E-Mobility provider (EMP) fakturering er fullstendig sikret.

3. Autentisitet: En melding med målte verdier kan tilordnes en bestemt datakilde uten tvil etter fjernoverføringen. Dette betyr at hver melding (ladedata) må inneholde unik identifikasjon av det tilsvarende ladepunktet eller måleren.

4. Imputabilitet:En melding med målte verdier etter fjernoverføring kan uten tvil tilordnes personen som har forårsaket fakturagjeld i forbindelse med målingen. Dette betyr at meldingen må inneholde kundens identifikasjon og også for å krysse sjekk i tilfelle tvil.

5. Tilgjengelighet: En melding med målte verdier må være tilgjengelig for entreprenørene av transaksjonen til prosessen, inkludert det gjensidige oppgjøret av fakturagjelden, endelig er fullført. Dette betyr at kunden må kunne få tilgang til data når som helst frem til slutten av innsigelsesperioden.


Hvordan reguleres Eichrecht konformitet?

Målings- og verifikasjonsordinans (Mess- und Eichverordnung / MessEV) fastsetter retningslinjer og krav for Eichrecht-konformiteten og gir National Metrology Institute of Germany (PTB) mulighet til å ta seg av typeprøving og mønstergodkjenningsprosess. Følgelig tildeler PTB 16 lokale kontrollmålekontorer i hver av de føderale delstatene til markedsovervåking med lokale inspeksjonsorganer.

Eichrecht-godkjenning-myndigheter-prosess

Når kom Eichrecht i kraft?

Eichrecht-kalibreringsloven er ikke ny; endringen av måle- og verifikasjonsloven (Mess- og Eichrechtsgesetz) trådte i kraft 1. januar 2015. Imidlertid var det frem til begynnelsen av fjoråret (2019) bare tre maskinvareprodusenter av ladestasjoner som ble godkjent for Eichrecht-samsvar. 

Siden vi har mange ladestasjonsmaskiner har Eichtrecht-godkjenning fra PTB / VDE; og mange CPO-plattformer har implementert den nødvendige IT-arkitekturen. I år kommer 2020 til å bli et år hvor Eichrecht-stasjoner skal installeres og driftes gjennom Tyskland.


Hvorfor var det så mye forsinkelse? Er Eichrecht implementering kompleks?

Ja, selv om teknologiene som er involvert (som KWh-målerkalibrering, Public-Key-Infrastructure (PKI)) allerede er i bruk i telekom, bank og andre næringer, var Eichrecht-implementeringen for lading av elektriske kjøretøyer ikke lett, det tok nesten 4 år . å rulle ut i stor skala

for å sikre at målenøyaktighet og sporbarhet av data, hele kjeden av måle- og dataverdi overføring måtte bli redesignet, som kreves for en stor forandring i det hele eMobility økosystemet, starter fra anvendelse av charge punkt maskinvare til eMobility-leverandør back office-kommunikasjon og fakturering. I tillegg var det også så mange uklarheter om lovgivningen og godkjenningsprosessene.


Hvorfor er Eichrecht ikke klar for lading av DC og trådløs (induktiv)?

Compleo regner med å lansere Eichrecht-konforme DC-stasjoner i februar / mars-2020, men per i dag er det ingen Eichrecht-kompatible DC-hurtigladestasjoner og induktiv lading. Selv om begge deler er helt forskjellige teknologier, er den underliggende grunnen som blokkerer Eichrecht-implementering den samme - energitapet under lading.

Både likestrøms- og induktive ladeprosesser innebærer en utbedring av vekselstrøm til likestrøm (AC til DC) med tap. Disse tapene kan være minimale med høyere effektivitet AC-DC konverteringsmoduler, men tap er tap; om kunden må betale for det eller ikke, er det åpne spørsmålet !.

For det andre er tapet i lademediet mest innvirkningKabeltap kan være betydningsfulle med DC-ladere med høy effekt (noe som også er vanskelig å estimere siden DC-lading aldri skjer med samme ladehastighet under hele ladetiden). Dette middels tapet blir enda mer med induktiv lading (spesielt hvis kjøretøyet ikke er optimalt plassert over primærspolen).

eichrecht-kabel-tap-i-dc-hurtig-lader-ev

💡 I denne sammenheng er det også nødvendig å avklare hvor målingen for fakturering skal skje. Dette er relevant fordi det har en direkte innvirkning på spørsmålene om hvilken energimengde som kan faktureres kunden og hvem som må bære tapene.

Eichrecht-kalibreringsloven gir tydelig indikasjon på at DC-drevet levert til EV bør faktureres; så derfor kan forby DC-stasjoner som fremdeles bruker vekselstrøm målere. Tidligere var bruk av en AC-måler tillatt hvis en rabatt på 20 percen t ble trukket fra den målte verdien. Men jeg tror også denne bestemmelsen er slutt (eller vil snart ta slutt).


eRoaming utfordringer for implementering av Eichrecht

Implementering av Eichrecht (hvilken som helst teknologi for den saks skyld) blir full suksess bare når den rulles ut i stor skala, og det er derfor viktig at alle CPO-er og EMP-er skal samarbeide for å muliggjøre e-roaming. (les også: Hva er eRoaming og hvorfor det er avgjørende for veksten av interoperabilitet for eMobility ).

Imidlertid er det fremdeles ikke klart hvordan man kan vandre mellom to Eichrecht-konforme stasjoner / EMP-er. Selv om Eichrecht-arkitekturen støtter utveksling av data via roamingplattformer (for eksempel: Hubject), ved bruk av Open Charge Point Interface Protocol (OICP), gir / utprøver ikke den nåværende PTB-undersøkelsesprosessen kravene knyttet til tilkobling til eksterne roaming-systemer.

Håpet er at implementeringene av eRomaing vil komme når som helst og Eichrecht-løsningen vil være egnet for alle CPO til MSP-kombinasjoner, og være kompatibel med et stort antall ladeinfrastrukturer (AC & DC) fra forskjellige produsenter.

No comments

Powered by Blogger.